Skaists un garšām ļoti piesātināts rudens laika ievārījums. Parasti šo ievārījumu pasniedz pie putnu gaļas un medījuma kā salātus.
Sastāvdaļas
- 2 kg brūkleņu
- 700 g ābolu
- 700 g bumbieru
- 700 g plūmju
- 1–1,5 kg cukura '
- 200 ml ūdens
Brūklenes 2–3 stundas mērcē aukstā ūdenī, lai mazinātu rūgtumu. Karstā cukura sīrupā liek brūklenes un lēni vāra.
Kad ogas nedaudz iecukurojušās, pieber nomizotus, šķēlēs sagrieztus bumbierus, ābolus un pašās beigās plūmes, kam izņemti kauliņi.
Ievārījumu vāra vēl 5 minūtes, tad karstu lej sterilās burkās un aizvāko.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu