Vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, turklāt šī dārzeņu biezputra ļoti labi sader ar gaļas ēdieniem. Batāte piešķirs ēdienam skaistu oranžu nokrāsu, viegli saldenu garšu un tumīgumu.

Sastāvdaļas

  • 500 g batāšu
  • 500 g kartupeļu
  • 500 g burkānu
  • 50 g sviesta
  • 1 paciņa kausētā siera Dzintars
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

Dārzeņus sagriež lielos gabalos un tvaicē uz restītēm, kamēr mīksti. Tad saspaida kopā ar sviestu. 

Pievieno kausēto sieru, piparus un sāli.

Padoms

  • Ja saldos kartupeļus grib izmantot biezeņos, krēmzupās un desertos, tos vispirms izcep. 
  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C, plātī ieklāj cepampapīru un veselus saldos kartupeļus (pirms tam tos rūpīgi nomazgājot) ar visu mizu. Miziņu sadursta ar dakšiņu. Cep aptuveni stundu. Pēc tam mīkstumu izmanto pēc ieskatiem.
Cepta batāte.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.