Vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, turklāt šī dārzeņu biezputra ļoti labi sader ar gaļas ēdieniem. Batāte piešķirs ēdienam skaistu oranžu nokrāsu, viegli saldenu garšu un tumīgumu.
Sastāvdaļas
- 500 g batāšu
- 500 g kartupeļu
- 500 g burkānu
- 50 g sviesta
- 1 paciņa kausētā siera Dzintars
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Dārzeņus sagriež lielos gabalos un tvaicē uz restītēm, kamēr mīksti. Tad saspaida kopā ar sviestu.
Pievieno kausēto sieru, piparus un sāli.
Padoms
- Ja saldos kartupeļus grib izmantot biezeņos, krēmzupās un desertos, tos vispirms izcep.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C, plātī ieklāj cepampapīru un veselus saldos kartupeļus (pirms tam tos rūpīgi nomazgājot) ar visu mizu. Miziņu sadursta ar dakšiņu. Cep aptuveni stundu. Pēc tam mīkstumu izmanto pēc ieskatiem.