Vecgada vakars grūti iedomājas bez cepeša. Iedvesmai - cūkas stilbiņš ar rozmarīna un ķiploku pildījumu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 3–4 kg cūkgaļas stilba ar kaulu (bez kaula 2–3 kg)
  • 10 rozmarīna zariņi
  • 10 ķiploka daiviņas
  • 30 ml olīveļļas apsmērēšanai
  • 1 sauja sāls un piparu ierīvēšanai

Pagatavošana

1. Sagatavo stilbu cepšanai – ja izvēlies stilbu, šķiņķi bez kaula, gaļu sasien ar pārtikas diegu, lai tas izdotos sulīgāks. Pusi ķiploku daiviņu un rozmarīna liec cepetim pa vidu – izdur caurumus tuvāk kaulam un ievieto tajos veselas ķiploka daiviņas, rozmarīnu. Otru pusi ķiploku samal ar eļļu un rozmarīna lapām, tad iesmērē cepeti no ārpuses. Ādu bagātīgi ierīvē ar sāli un pipariem.

2. Liec cept 180 ºC uz katru cepeša kilogramu 1 h 20 minūtes, ar kaulu – plus 20 minūtes. 

Tātad, ja tev ir 3 kg cepeša ar kaulu, tev jācep vismaz 4 h 20 minūtes.

3. Ieteicams pirmo trešdaļu laika cept, cepešpannā pievienojot vismaz 400 ml ūdens, apsegtu ar foliju. Tad foliju var noņemt un turpināt cept līdz gatavībai. Cepeti pasniedz ar sevis iecienītākajām piedevām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.