Burvīgi kēksiņi no veselīgajiem burkāniem. Kā punktiņu uz “i” beigās var uzlikt ogu: melleni, dzērveni, aveni vai uzkaisa sadrupinātus riekstus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 700 g burkānu
  • 640 g miltu
  • 400 g brūnā cukura
  • 250 g sviesta
  • 2 olas
  • 25 g kanēļa
  • 20 g cepamā pulvera
  • pustējkarote sodas
  • 50 ml eļļas formiņu ieziešanai

Krēmam:

  • 120 g krēmsiera
  • 240 g pūdercukura
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sviestu saputo ar cukuru, pieber kanēli, cepamo pulveri, iemaisa olas. Visu rūpīgi samaisa.

Mīklu liek ar eļļu ieziestās kēksiņu formās. 

Cep cepeškrāsnī 220 grādos 15–20 minūtes.

Bļodā liek krēmsieru, sviestu, vaniļu un sakuļ. Pakāpeniski iekuļ pūdercukuru. Uz atdzisušiem kēksiņiem ar konditorejas maisiņu uzspiež krēma cepurītes.

Burkāni.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.