Burvīgi kēksiņi no veselīgajiem burkāniem. Kā punktiņu uz “i” beigās var uzlikt ogu: melleni, dzērveni, aveni vai uzkaisa sadrupinātus riekstus.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 700 g burkānu
- 640 g miltu
- 400 g brūnā cukura
- 250 g sviesta
- 2 olas
- 25 g kanēļa
- 20 g cepamā pulvera
- pustējkarote sodas
- 50 ml eļļas formiņu ieziešanai
Krēmam:
- 120 g krēmsiera
- 240 g pūdercukura
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sviestu saputo ar cukuru, pieber kanēli, cepamo pulveri, iemaisa olas. Visu rūpīgi samaisa.
Mīklu liek ar eļļu ieziestās kēksiņu formās.
Cep cepeškrāsnī 220 grādos 15–20 minūtes.
Bļodā liek krēmsieru, sviestu, vaniļu un sakuļ. Pakāpeniski iekuļ pūdercukuru. Uz atdzisušiem kēksiņiem ar konditorejas maisiņu uzspiež krēma cepurītes.