Šai zupai noder gan sarkanās, gan zaļās lēcas. Labi garšo abu lēcu maisījums. Gaļas buljona kubiņu vietā var izmantot dārzeņu buljona kubiņus.

Lēcu zupa ar cauraudzīti

  • 200 g cūkas cauraudzīša
  • 2–3 burkāni
  • 1 puravs
  • 100 g selerijas saknes
  • 60 g sarkano lēcu
  • 2 gaļas buljona kubiņi
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 l ūdens
  • 1/4 tējkarotes piparu
  • pētersīļi

Pagatavošana

Noskalo puravu un sagriež. Notīra selerijas sakni un burkānus, sagriež kubiņos. Dārzeņus zupas katliņā sakarsētā eļļā nedaudz apcep. Pievieno noskalotas lēcas un turpina cept. Pieliek sasmalcinātus buljona kubiņus un pielej ūdeni. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pielej vēl nedaudz ūdens. Pieber sāli, piparus un pētersīļus.

Cūkas cauraudzīti sagriež kubiņos un nedaudz apcep pannā sakarsētās taukvielās. Pievieno zupai.

Lēcas.

Zini!

  • Pelēkās, melnās, zaļās lēcas vārās ilgāk nekā sarkanās. Lēcām sāli pieber vārīšanas beigās, jo sāls padara cietākus to apvalkus. Tās labi garšo saceptas ar sīpoliem, ķiplokiem, bekonu.
  • Sarkanās lēcas izvārās ātri un izšķīst, tāpēc tās der kā zupu iebiezinātājs. Tās zupai pievieno pašās beigās vai arī izvāra atsevišķi un pieliek zupas šķīvī.
  • Aukstā laikā zupai ieteicams pievienot sildošas garšvielas: ingveru, kardamonu, kanēli, krustnagliņas, čili, melnos piparus, diļļu sēklas, kumīnu, sinepju sēklas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.