Kamēr saimniece ķirbja gabaliņus vāra vai tvaicē, no malas raugoties var tikai minēt, kas no tiem taps – pamatēdiens vai garda kūka. Piemēram, šī.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes ķirbja biezeņa
  • 1 kārba kondensētā piena
  • 4 ēdamkarotes margarīna vai sviesta
  • 2 olas
  • 1 glāze mannas
  • 1/2–1 tējkarote sodas

Pagatavošana

  1. Lai iegūtu biezeni, ķirbi bez mizas un sēklām sagriež gabaliņos un izvāra vai iztvaicē. Tad mīksto ķirbi izberž caur sietu.
  2. Bļodā liek ķirbja biezeni, margarīnu vai sviestu, olas, mannu, kas sajaukta ar sodu. Visas sastāvdaļas jauc ar mikseri, līdz masa ir vienmērīga.
  3. Saputoto masu lej cepešpannā (var izklāt ar cepamo papīru) un vienmērīgi izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 °C 35–40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda, iedurot tajā koka iesmiņu. Ja iesmiņš ir tīrs, kūka gatava; ja iesmiņš ir aplipis ar mīklu, tad jāturpina cepšana vēl 5 minūtes.
  4. Gatavo kūku atdzesē un sagriež taisnstūrveida gabalos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.