Ar piena zupām vai biezputrām, kurās ir ķirbis, ir tikai divas iespējas: mīlestība uz mūžu vai pieklājīgs atteikums. Lai noskaidrotu, kurā grupā katrs no mums ietilpst, šie ēdieni ir vienkārši jāpamēģina.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 500 g ķirbja mīkstuma
- 600 ml piena
- 200 ml ūdens
- 20 g mannas
- 5 g sviesta
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 šķipsna sāls
Pagatavošana
- Ķirbi sarīvē skaidiņās, pārlej ar karstu ūdeni, pievieno sviestu un sautē, līdz ķirbis ir mīksts. Izsautēto ķirbi izberž caur sietu vai sablendē.
- Ķirbja biezenim pielej pienu un uzvāra, pieber sāli un mannu, tad, nepārtraukti maisot, vāra 10 minūtes.
- Visbeidzot pievieno cukuru un sviestu.
- Ķirbja zupai var pievienot citrona miziņu vai kanēļa standziņas gabalu.