Ar piena zupām vai biezputrām, kurās ir ķirbis, ir tikai divas iespējas: mīlestība uz mūžu vai pieklājīgs atteikums. Lai noskaidrotu, kurā grupā katrs no mums ietilpst, šie ēdieni ir vienkārši jāpamēģina.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja mīkstuma
  • 600 ml piena
  • 200 ml ūdens
  • 20 g mannas
  • 5 g sviesta
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Ķirbi sarīvē skaidiņās, pārlej ar karstu ūdeni, pievieno sviestu un sautē, līdz ķirbis ir mīksts. Izsautēto ķirbi izberž caur sietu vai sablendē.
  2. Ķirbja biezenim pielej pienu un uzvāra, pieber sāli un mannu, tad, nepārtraukti maisot, vāra 10 minūtes.
  3. Visbeidzot pievieno cukuru un sviestu. 
  4. Ķirbja zupai var pievienot citrona miziņu vai kanēļa standziņas gabalu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu