Šo ķirbju biezeņzupu var ēst gan kā pirmo ēdienu, gan kā saldo. Tā ir vārīta uz piena pamata ar pievienotām garšvielām, kas rada jauku aromātu un garšu.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 600 g ķirbja mīkstuma
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote brūnā cukura
- 750 ml piena
- Sāls
- 1 šķipsna rīvēta muskatrieksta
- ½ tējkarotes maltu smaržīgo piparu
- ½ kanēļa standziņas
- 2 šķēles grauzdiņu maizes
- 1 ēdamkarote dzērveņu
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo un sagriež kubiņos. Sviestu izkausē katlā, pievieno sagriezto ķirbi un apbrūnina sviestā. Pārkaisa cukuru un maisot ļauj cukuram izkust. Turpinot maisīšanu, pielej pienu.
- Ķirbim pievieno sāli, muskatriekstu, kanēļa standziņu un smaržīgos piparus. Ķirbi vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.
- Grauzdiņu maizes šķēles sagriež nelielos kubiņos, pārkaisa ar kanēļa pulveri un samaisa. Maizes kubiņus ber cepešpannā uz ieklāta cepamā papīra un grauzdē cepeškrāsnī, līdz maizes kubiņi kļūst brūngani.
- Zupu pasniedzot, tai pievieno grauzdiņus.