Šo ķirbju biezeņzupu var ēst gan kā pirmo ēdienu, gan kā saldo. Tā ir vārīta uz piena pamata ar pievienotām garšvielām, kas rada jauku aromātu un garšu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 600 g ķirbja mīkstuma
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 750 ml piena
  • Sāls
  • 1 šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • ½ tējkarotes maltu smaržīgo piparu
  • ½ kanēļa standziņas
  • 2 šķēles grauzdiņu maizes
  • 1 ēdamkarote dzērveņu

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo un sagriež kubiņos. Sviestu izkausē katlā, pievieno sagriezto ķirbi un apbrūnina sviestā. Pārkaisa cukuru un maisot ļauj cukuram izkust. Turpinot maisīšanu, pielej pienu.
  2. Ķirbim pievieno sāli, muskatriekstu, kanēļa standziņu un smaržīgos piparus. Ķirbi vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.
  3. Grauzdiņu maizes šķēles sagriež nelielos kubiņos, pārkaisa ar kanēļa pulveri un samaisa. Maizes kubiņus ber cepešpannā uz ieklāta cepamā papīra un grauzdē cepeškrāsnī, līdz maizes kubiņi kļūst brūngani.
  4. Zupu pasniedzot, tai pievieno grauzdiņus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.