Šo kūku var ātri pagatavot - gatavošanas laiks 20 minūtes, tad 4 stundas ledusskapī. Zemenes tai piešķir krāsu un svaigumu.
Sastāvdaļas
- 280 g zemeņu
- 300 g tumšās šokolādes
- 475 ml saldā krējuma
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 3 ēdamkarotes cukura
- puscitrons
Pagatavošana
Saldo krējumu izņem no ledusskapja pirms putošanas. Lai to varētu labāk saputot, ledusskapī var ievietot arī putojamo bļodu.
Divas trešdaļas zemeņu sagriež. Katlā izkausē šokolādi ar sviestu uz ļoti mazas uguns. Labi samaisa un noliek atdzist.
Atdzesētā bļodā saputo saldo krējumu, līdz tas ir biezs. Uzmanīgi iecilā izkausētajā šokolādē.
Cepešpannā ieklāj pārtikas plēvi. Ielej pusi šokolādes krēma. Virsū liek sagrieztās zemenes un pārlej atlikušo krēmu. Apklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām. (Kūku var pagatavot dienu iepriekš.)
No puscitrona izspiež sulu. Sablendē atlikušo trešdaļu zemeņu, ēdamkaroti citrona sulas un cukuru, līdz iegūta viendabīga mērce. Kūku izņem no veidnes, sagriež šķēlēs un pasniedz ar zemeņu mērci.