Ātri pagatavojams ēdiens ar austrumniecisku noti, pateicoties saldi pikantajai garšai. Tā kā vistas gaļa ir liesa, ar neitrālu garšu, tās gatavošanai var izmantot izteiksmīgas garšvielas, izvēlēties dažādas piedevas.

Reklāma

 Sastāvdaļas

  • 8 vistu kājiņas 
  • 2 ēdamkarotes medus 
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • olīveļļa 
  • 250 g rīsu 
  • 250 g saldētu zirnīšu 

Pagatavošana

Ugunsizturīgā cepamtraukā liek vistu kājas, kuras pirms tam mazliet iegriež. 

Medu samaisa ar sinepēm, pievieno olīveļļu. 

Uzlej vistu kājām, liek krāsnī un cep 220 grādos 20–25 minūtes. 

Tikmēr izvāra rīsus, kuriem pirms gatavības beigām pievieno saldētos zirnīšus. Samaisa un vāra vēl 5 minūtes. 

Medus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu