Pie TV skatītājiem atgriežas kanāla 360 gatavošanas raidījums “Dr. Sirmais”! Šefpavāra Mārtiņa Sirmā virtuvē viesojas Veselības ministrs Hosams Abu Meri ar sievu Lindu, gatavojot viņu iecienītākos ēdienus. “Dr. Sirmais” viesiem atklāj, kā pagatavot pašam neticami gardu terijaki mērci mājās – vien dažas vienkāršas sastāvdaļas, un tava virtuve piepildīsies ar saldo, pikanto un nedaudz dūmakaino aromātu, kas raksturīgs japāņu garšu pasaulei.
Sastāvdaļas:
- Medus
- Sojas mērce
- Sezama sēklas
- Sezama eļļa
- Rīsu etiķis
- Cukurs
- Medus
- Sīpols
- Ķiploki
- Ingvers
- Kartupeļu ciete
- Ūdens
Pagatavošana:
Pannā liek medu un cukuru, nedaudz pielej ūdeni, lai cukurs un medus izkūst, liek uz lēnas uguns karsēties.
Smalki sagriež 1/2 sīpolu, ingvera gabaliņu, ķiploku un met iekšā katliņā.
Pievieno sezama sēklas un visu sautē līdz pazūd sīvā sīpola smarža. Pievieno ūdeni, sezama eļļu, rīsu etiķi.
Samazina temperatūru un pievieno sojas eļļu.
Mazā bļodiņā ar nedaudz ūdens sajauc kartupeļu cieti un lēnām pielej uz pannas, lai mērce sabiezē. Gatavs!
VIDEO:
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Abonē LASI.LV gadam vai kādu no "Latvijas Mediju" periodiskajiem izdevumiem 2026. gadam, un laimē 1500 eiro vai Philips kafijas automātu. Loterijas atļaujas nr. 8744.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu