Saldēdienā, ievārījumā, dzērienā un salātos lai smaržo un garšo ilgi gaidītās pašu dārzos nobriedušās, tāpēc tik apetītlīgi aromātiskās zemenes. Ideja vieglām pusdienām - vistas salāti ar zemenēm un rukolu.
Vistas salāti ar zemenēm un rukolu
Sastāvdaļas
- 400 g vistas girosa (sloksnītēs),
- 200–0 g zemeņu, 40 g rukolas
Mērcei
- 1 citrona sula,
- 1 ēd. k. olīveļļas,
- 3 tējk. graudu sinepes,
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
Mērces sastāvdaļas sajauc un ar dakšiņu viegli uzputo.
Uz liela lēzena šķīvja kārto rukolas lapas. Pārlaista pusi mērces.
Notīrītas zemenes gareniski griež četrās daļās un pārber salātiem. Vistas sloksnītes kārto virs zemenēm un rukolas.
Visam pārlej atlikušo mērci.