Dārza un meža labumi jūliju padara par gada garšu mēnesi. Kad ikdienas vitamīnu deva svaigā ogu un augļu veidā ir apēsta, var pievērsties arī to pārvēršanai gardos ēdienos.
Iesaka ēdienu pazinēja, LU lektore, recepšu grāmatu autore Lolita Šelvaha
Pagatavošana
1. Sasaldē kefīru. Liek sietiņā marli, ieliek sasaldēto masu un atkausē (atstāj uz nakti). Sietiņā no rīta būs brīnišķīgs svaigais siers.
2. Sarīvē cepumus un sajauc ar sviestu. Ar iegūto masu izklāj iepriekš ietaukotu cepamo formu.
3. Sakuļ olas ar cukuru. Pieliek iegūto siera masu, miltus, citrona sulu. Samaisa un mīklā iecilā svaigas avenes. Cep 40 minūtes +180 °C.
4. Kūku dekorē ar avenēm, citām dārza ogām un piparmētru lapiņām.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu