Aveņu un jāņogu sīrupa ievārījums ir skaistā košā krāsā. Tā garša ir patīkami saldenskāba.
Sastāvdaļas
- 1 litrs jāņogu sulas
- 1 kg aveņu
- 1 kg cukura
Pagatavošana
Avenes ber bļodā, pārkaisa ar pusi cukura un atstāj uz 4–5 stundām vēsumā atsuloties.
Jāņogu sulu lej katlā, pieber cukuru un, karsējot uz lēnas uguns, cukuru izšķīdina, tad karsē, līdz savārās sīrups.
Avenēm nolej sulu, to pielej jāņogu sīrupam un uzvāra, pievieno iecukurotās avenes un vāra, līdz tās ir gatavas un grimst sīrupā.
Karstu ievārījumu sapilda sterilās burkās, nedaudz padzesē un aizvāko. Burkas ar ievārījumu glabā tumšā, vēsā vietā.
Zināšanai!
Kā nosaka ievārījuma gatavības pakāpi
- Ja uz atdzesēta šķīvja uzpilinot sīrupa pilienu, tas neizplūst.
- Ogas kļūst caurspīdīgas, tās var labi samaisīt, un ogas nogrimst sīrupā.
- Ievārījumam vairs neveidojas putas.
Kā ievārījumu uzglabāt
Gatavo ievārījumu ieteicams pildīt mazās burciņās, lai vienā atvēršanas laikā visu var apēst. Ievārījumu vēl karstu pilda sterilās burkās un aizver ar plastmasas un metāla vāciņiem. Ievārījumu var saliet burkās un atdzesēt, tad tam virsū liek spirtā samērcētu pergamenta apli.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu