Šī būs ļoti laba pikanta piedeva gaļas ēdieniem, turklāt ar šo pesto labi var marinēt gaļu.
Sastāvdaļas
- 3 kg zaļo tomātu
- 300 g ķiploku
- 100 g mārrutka sakņu (ja patīk asāki, var likt 300 g)
- 3 čili
- 3 ēdamkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- saišķis diļļu un kinzas
Pagatavošana
Notīra ķiplokus un mārrutka sakni. Nomazgā tomātus un zaļumus.
Ķiplokus, čili (obligāti izņem sēklotni), mārrutkus, zaļumus un tomātus samaļ gaļasmašīnā, taču var arī šo to rīvēt, šo to sagriezt un finālā visu sablendēt.
Sasmalcinātos dārzeņus liek dziļā traukā, pieber sāli, cukuru un labi samaisa.
Maisījumu liek izkarsētās burkās. Vislabāk šo mērci uzglabāt ledusskapī.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu