Ķiršu lapas ērkšķogām piedod ķiršu aromātu un garšu. Ķiršu lapas apmāna – it kā burkā būtu arī ķirši.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg ērkšķogu
  • 1,2 l ūdens
  • 1 sauja ķiršu lapu
  • 1 kg cukura

Pagatavošana

Ķiršu lapas noskalo, saber katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un vāra 3 minūtes. Novārījumu izkāš caur marli.

Ērkšķogas notīra, sadursta ar koka iesmiņu (lai gatavojot nepārplīstu miziņa) un saber katlā. 

Ērkšķogām pārlej ķiršu novārījumu, un ogas 12 stundas tur vēsā vietā.

Ķiršu lapu novārījumu nolej no ērkšķogām, tam pievieno cukuru un vāra sīrupu. Sīrupu padzesē, tajā liek ērkšķogas un vāra uz lēnas uguns, līdz ogas ir iecukurojušās, bet nejūk ārā.

Ievārījums ir brūnganā krāsā. Ja vēlas, var pievienot nedaudz vaniļas cukura.

Ērkšķogu ievārījumu pilda sterilās burkās. Burkas uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Ērkšķogas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu