Makaroni labi iet kopā ar dažādiem produktiem, šajā receptē - kopā ar salami un cukīni. Spageti var aizvietot ar jebkuru citu makaronu veidu

Sastāvdaļas

  • 300 g spageti
  • 1 cukīni
  • 100 g salami desas
  • 300 ml piena
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • pustējkarote maltu melno piparu
  • Parmas vai Holandes siers pārkaisīšanai

Pagatavošana

Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Cukīni noskalo un sagriež kubiņos. Salami sagriež strēmelītēs.

Katliņā sakarsē eļļu un apbrūnina cukīni un salami. Pievieno sasmalcinātu ķiploku, piparus un saldo krējumu. 

Miltus iemaisa pienā un pamazām pievieno mērcei. 

Nedaudz pavāra, lai mērce kļūst tumīga. Uzlej makaroniem. Bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru un pasniedz.

Padomi

  • Ar makaroniem sader pipari, baziliks, raudene un timiāns.
  • Vārot makaronus, uz 1 l ūdens ņem 100 g makaronu un 10 g sāls.
  • Liek verdošā sālsūdenī un vāra uz lēnas uguns, līdz mīksti, bet vidū vēl stingri.
  • Makaronus nedrīkst pārvārīt – mīksti un pusizjukuši tie līdzinās pusjēlai maizes šķēlei.
  • Makaroni jāpasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, jo ar katru mirkli tie kļūst arvien mīkstāki.
  • Mērce jāiecilā rūpīgi, bet ātri, jo auksti makaroni ir vēl nevēlamāks variants par izjukušiem.
  • Makaroniem ir augsta uzturvērtība. Tie satur šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas, cieti un augu valsts olbaltumvielas. Īpaši vērtīga ir pilngraudu pasta.
  • Pasta satur saliktos ogļhidrātus, kas sastāv no glikozes. Šie ogļhidrāti tiek izmantoti tūlītējai enerģijas ieguvei un nepārvēršas taukos.
  • Pilngraudu pastas šķiedrvielas un minerālvielas samazina toksīnu daudzumu organismā.
Makaroni.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.