Šajā receptē izmantoti saldie kartupeļi, bet tikpat labi un gardi būs arī ar parastajiem kartupeļiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 120 g saldo kartupeļu
  • 180 g burkānu
  • 120 g puravu
  • 1 ķiploks
  • 60 g fetas siera
  • 1–2 tējkarotes tabasko mērces
  • 1 ēdamkarote sakapāta koriandra
  • malti melnie pipari
  • skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 oC. Ķiploka galviņu papleš un cep krāsnī 20 minūtes, līdz daiviņas kļūst mīkstas. Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un izspiež mīkstumu no miziņām.

Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež un vāra verdošā sālsūdenī, līdz kļūst mīksti. Nokāš un samīca biezenī. 

Pievieno ķiploku mīkstumu, puravu, fetu, tabasko mērci, piparus un samaisa. Bļodu pārsedz ar plēvi un vismaz uz 30 minūtēm novieto ledusskapī. Tad izveido astoņus apaļus plācenīšus un cep cepeškrāsnī 15–20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pasniedz ar skābo krējumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu