Ķirbju biezeni var izmantot gan biezzupu vārīšanai, gan mērcēm un piedevām. Biezenis var būt bez garšvielām, ja nezinām, kāda ēdiena gatavošanai to izmantosim.

Reklāma

Arī konservēšanā ķirbju biezeni bieži izmanto kā starpproduktu. Ja ķirbja biezeni izmantos desertiem vai kūkām, tad to var sajaukt ar cukuru, ja lietosi biezeņzupai, tad gatavo ar sāli un iecienītajām garšvielām. Savukārt, ja atdzesētu biezeni saldēsi, tad var pievienot tikai nedaudz sāls.

Sastāvdaļas

  • 2 kg ķirbja
  • 1 ēdamkarote
  • sāls
  • 2 citroni

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu bez sēklām un mizas sagriež gabalos. No citroniem izspiež sulu.
  2. Lielā katlā lej ūdeni, liek sietu. Uz sieta saber sagrieztos ķirbja gabalus un tvaicē, līdz tie kļūst mīksti. Ķirbjus ber sausā katlā un sablendē, pievieno sāli un citrona sulu.
  3. Ķirbju biezeni uzvāra un pakarsē dažas minūtes. Ja tas ir šķidrs, tad turpina karsēšanu un reducēšanu, līdz vajadzīgajam biezumam.
  4. Karstu biezeni pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. To var atdzesēt un pildīt saldēšanai paredzētās plastmasas kārbās vai maisiņos un likt saldētavā.
  5. Burkās pildīto biezeni uzglabā tumšā un vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu