Viens no rudens simboliem noteikti ir lielā, košā oga – ķirbis. Tas labi garšo gan sāļos, gan saldos ēdienos.
Reklāma
Var ēst svaigu, pievienot salātiem, pankūkām, marinēt, gatavot biezzupas, kūkas vai deserta krēmus.
Pavisam vienkārša recepte ir krāsnī cepts ķirbis ar garšaugiem.
Nepieciešams:
- ķirbja šķēle
- olīveļļa
- sāls, pipari
- ķiploka daiviņas
- rozmarīna zariņi
Kā pagatavot? Ķirbi sagriež standziņās. Liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Apslaka vai apziež ar eļļu, uzbārsta sāli, piparus, rozmarīna zariņus. Starp ķirbja šķēlītēm liek ķiploka daiviņas. Cep cepeškrāsnī, kamēr ķirbis mīksts.
Ķirbi šādi var apcept, arī gatavojot biezzupu.