Viegls un ļoti skaists saldēdiens, kuru var gatavot gan no avenēm, gan zemenēm. Vēlams pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g saldētu zemeņu vai aveņu
  • 250 ml kondensētā piena bez cukura
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 tējkarote sarīvētas apelsīna miziņas

Pagatavošana

1. Stikla glāzē sajauc atdzesētu kondensēto pienu bez cukura, pūdercukuru un apelsīna miziņu.

2. Blenderī vai virtuves kombainā saber saldētas avenes vai zemenes un blendē līdz vienveidīgai konsistencei. 

Turpina blendēt un pakāpeniski pievieno kondensēto pienu, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

3. Saldēto ogu uzputeni sadala 4 deserta trauciņos un uzreiz pasniedz.

Saldētas avenes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu