Pikanti un gardi salātiņi, īpaši labi garšos ar jasmīnu rīsiem.
Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes zemesriekstu eļļas
- 1 sarkanais sīpols
- 1 sarkanā paprika
- 2 selerijas kāti
- 350 g šampinjonu
- 120 g ķirštomātiņu
- 250 g saldskābas tomātu mērces
- 2 tējkarotes sojas mērces
- jasmīnu rīsi
- sīpollociņi
Pagatavošana
Sarkano sīpolu sagriež plānās daiviņās, seleriju plānās šķēlēs, iztīrītu papriku – mazos gabaliņos. Ķirštomātus un šampinjonus pārgriež uz pusēm. Pannā uzkarsē eļļu, ieber sīpolus un cep 1 minūti. Pieliek seleriju un papriku un arī cep 1 minūti.
Pievieno sēnes un maisot cep 2 minūtes. Pievieno saldskābo un sojas mērci un maisot karsē 2 minūtes. Pieliek tomātus un rūpīgi samaisa.
Pasniedz karstus ar tvaicētiem jasmīnu rīsiem un lociņiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem
6.1 °C
























































































































































































































































