Burkāni ir vieni no vērtīgākajiem sakņaugiem, bagāti ar vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Tradicionāli tos izmantojam, gatavojot svaigus salātus, sautējumus, pievienojot zupām vai izspiežot sulu, bet var izcept arī kūkas un sāļos kēksiņus.
Sastāvdaļas
- 3 burkāni
- puse paprikas
- 100 g konservētu zaļo zirnīšu
- 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 120 g siera
- 6 olas
- 0,5–1 tējkarote sāls
- šķipsna maltu melno piparu
Pagatavošana
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā. Papriku sīki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zirnīšiem. Masu pilda kēksu silikona formiņās līdz pusei.
Bļodā sakuļ olas, pieber sāli un piparus.
Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un virspusē bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru.
Cep cepeškrāsnī 190 grādos 15–20 minūtes, līdz kēksiņi ir zeltaini brūni. Tad atdzesē, izņem no formiņām un pārkaisa ar zaļumiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.