Vienkārša un sātīga uzkoda. Svētku reizē tunča krēmu ar karotīti pilda sāļajos smilšu mīklas groziņos, liek uz sāļajiem krekeriem, ietin lavašā. Rotā ar maurlociņiem, pētersīļiem.
Sastāvdaļas
- 400 g tunča eļļā
- 200 g krējumsiera
- 1 sarkanais sīpols
- 1 citrons
- 2 ēdamkarotes kaperu
- sāls, malti melnie pipari
- maurlociņi
Pagatavošana
Šajā gadījumā labāk izvēlēties tunci eļļā. Tunci (bez eļļas) sajauc ar krējumsieru.
Pieber sīki sagrieztu sarkano sīpolu, kaperus, sāli un piparus, piespiež citrona sulu.
Var mazliet pierīvēt arī citrona miziņu. Visu rūpīgi samaisa.
Ikdienā krēms labi garšos, uzziests uz svaigas maizes. To var ēst arī ar plānajām pankūkām.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu