Vienkārša un ātra recepte, kur var izmantot arī svaigi lasītas un novārītas sēnes - garšos tikpat labi kā ar sālītām vai marinētām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g sālītu vai marinētu sēņu

  • 300 g ar mizu vārītu kartupeļu

  • 100 g marinētu gurķu


Mērcei:


  • 2 ēdamkarotes majonēzes

  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma

  • svaigi malti melnie pipari

  • sāls


Pagatavošana

Nomizotus kartupeļus un marinētos gurķus sagriež kubiņos. Sēnes sasmalcina. 

Ja izmanto sālītas sēnes, pirms gatavošanas tās iemērc aukstā ūdenī, lai nav tik sāļas.

Mērcei skābo krējumu sajauc ar majonēzi, pieber piparus un sāli un vēlreiz samaisa. Tad mērci pievieno salātu sastāvdaļām un sajauc. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī, lai garšas savelkas.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu