Viena no jauno kartupelīšu receptēm. Jāielāgo, ka pirms cepšanas kartupeļi jānovāra.
Sastāvdaļas
- 12 nelielu kartupeļu
- 4 šķēles kūpināta šķiņķa
- 2 tējkarotes svaiga timiāna
- 2 tējkarotes svaiga rozmarīna
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
Kartupeļus ar visu mizu novāra mazsālītā ūdenī. Kad izvārījušies, atdzesē un nomizo. Šķiņķa šķēles sagriež strēmelītēs. Rozmarīna un timiāna lapiņas noskalo un sasmalcina. Garšaugus samaisa uz šķīvja. Šajā maisījumā apviļā vārītos kartupeļus, kas sagriezti daiviņās.
Pēc tam kartupeļu daiviņām aptin šķiņķa strēmelītes un sastiprina ar koka irbulīšiem.
Ātri apcep pannā sakarsētā eļļā vai arī cep cepeškrāsnī 225 ºC 10–15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem salātiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu