Parasti vēlamies, lai, gatavojot ikdienas maltīti, nevajadzētu patērēt daudz laika un enerģijas, kā arī nepieciešamo produktu saraksts nebūtu garš. Lūk, viena no šādām receptēm.
Sastāvdaļas
- 150 g burkānu
- 75 g biezpiena
- 50 g piena
- 15 g skābā krējuma
- 15 g baltmaizes
- 5 g sviesta
- 1 ola
- rīvmaize
- sāls, cukurs
Pagatavošana
Burkānus novāra sālsūdenī, uz sakņu rīves saēvelē skaidiņās. Baltmaizei nogriež garozu, mīkstumu sagriež šķēlēs, pārlej pienu, izmērcē, ar karoti samaisa, pievieno sakultas olas, skābo krējumu, biezpienu, sāli, cukuru un samaisa. Pieliek sasmalcinātos burkānus, samaisa un liek ar sviestu ieziestā un rīvmaizi izkaisītā veidnē. Pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī 180 ºC aptuveni 30 minūtes.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu