Bebra aste ir kaut kas tāds, ko īsti nav iespējams izbaudīt un pat ieēst, ja nebūs pareizi sagatavota.

Reklāma

Cieta, auksta un ar tipisko bebra piegaršu – tā parasti ir lielākā bēda, ar ko mednieki saskaras, mēģinot pagatavot bebra asti, lai arī to darītu cepškrāsnī, uz grila vai kūpinātavā. Šī ir pārbaudīta un kolēģu novērtēta recepte. Recepte ir samērā vienkārša un viegli īstenojama – nav jākasa nost astes zvīņas, nav nepieciešama arī sarežģīta un ilga marinēšana. Vienīgie nosacījumi – vajadzīga bebra aste un jebkāda kūpinātava. 

Sastāvdaļas

  • Bebra aste
  • Sāls

Pagatavošana

Bebra asti rūpīgi nomazgā aukstā tekošā ūdenī. Veic vienu iegriezumu astes garenvirzienā līdz kaulam un trīs četrus griezumus šķērsām. Aste nedaudz paveras un griezumos iekaisa mazliet sāls. 

Asti liek sakarsētā kūpinātavā un ar alkšņu malku un skaidām kūpina aptuveni pusotras stunds. Sākumā uztur lielāku karstumu, pēc tam to mazliet samazina. Astei ļauj atdzist. Ādu ar zvīņām var viegli nolobīt. Asti griež plānās šķēlītēs un pasniedz ar rudzu rupjmaizi. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu