Zivis ir jāēd, tādēļ šis būs ne tikai gards, bet arī veselīgs ēdiens. Turklāt - īpaši gards, ja zivtiņas ir pašu ķertas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g asarīšu
  • 100 g kartupeļu
  • 2 tomāti
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • dažas selerijas saknes šķēles
  • 3–4 ķiploka daiviņas
  • 5 ēdamkarotes tomātu biezeņa
  • sviests, sāls, pipari, krējums
  • zaļumi: dilles, lociņi

Zivis izķidā, nomazgā. Liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra buljonu, izkāš. Atdala gaļu no asakām. 

Buljonā liek kartupeļus un vāra, kamēr tie mīksti. 

Sviestā apcep dārzeņus, tomātu biezeni, tomātu šķēlītes. Pielej zupai, ieliek zivju gaļu. 

Pieber sāli, piparus un ļauj zupai 10 minūtes ievilkties.

Katrā šķīvī liek saspiestu ķiploka daiviņu, lej zupu un uzber sagrieztos zaļumus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu