Buljons būs ļoti gards tāpat ar rupjmaizes šķēli, kā arī būs laba sagatave zupām un dažādām mērcēm. Buljonu sasaldē un izmanto pēc vajadzības.
Sastāvdaļas
- 1–1,5 l ūdens
- zivju galvas (bez žaunām un acīm), muguras asakas, spuras
- 1 notīrīts, ripiņās sagriezts burkāns
- 1 notīrīta sagriezta pētersīļa sakne
- 1 smalki sagriezts sīpols
- 50 ml olīveļļas
- lauru lapas
- sāls, pipari
- pētersīļu, diļļu, seleriju kāti
Pagatavošana
Katlā ielej olīveļļu, uzkarsē, liek zivju galvas, asakas (zupas izlase) un uz straujas liesmas apcep. Pārlej karstu ūdeni, uzvāra, noputo.
Pievieno sagrieztos dārzeņus, garšvielas, zaļumus un uz lēnas uguns vāra, līdz dārzeņi mīksti.
Gatavo buljonu izkāš un izmanto zupu, mērču gatavošanai.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu