Baltijas koncertturnejas ietvaros, latviešu džeza saksofonists un komponists Toms Rudzinskis publicē sava kvinteta albumu "Abyss" un 23. novembra vakarā aicina uz tā pirmatskaņojuma koncertu Rīgā, kultūrtelpā "Tu jau zini Kur".

Reklāma

Koncertā Rīgā klausītājus gaida Rudzinska jaunā albuma "Abyss" atskaņojums 12 cilvēku sastāvā, kā īpašajiem viesiem piedaloties dāņu elektro-džezroka trio "Kemaca Kinetic” basistam Kenetam Dālam Knudsenam, bundziniekam Matiasam Fišeram, ukraiņu ģitāristam Igoram Osipovam, un pašmāju māksliniekiem Rūdolfam Macatam (taustiņinstrumenti), Kristīnei Cīrulei (vokāls) un JVMLA pūšaminstrumentālistu grupai.

Koncertā pirmajā daļā skanēs trio "Kemaca Kinetic" mūzika, tajā piedaloties arī Rudzinskim, savukārt otrajā – jaunais albums tā 13 kompozīciju garumā, kas veltītas mitoloģijas un "varoņa ceļojuma" tēmai.

Albums "Abyss" tika ierakstīts 2019. gada beigās, ierakstā līdzās Tomam dzirdami vēl citi Eiropas džeza skatuves mūziķi – Igors Osipovs (Ukraina), Povels Vīdestrands (Zviedrija), Toms Berkmans (Vācija), Fabiens Rešs (Vācija) un vokāliste Mete Nadja Hansena (Dānija). Ieraksts ieturēts jazz/fusion žanrā un izceļas ar izteiksmīgām melodijām, spēcīgiem ritmiem un spilgtu mūziķu saspēli. 

Albums pieejams vietnē Bandcamp. Noklausies!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.