Sildoša un garda uzkoda, kas labi saderēs ar sieru, gaļas ēdieniem un vai vienkārši uz grauzdētas maizītes.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu
  • 2 lieli apelsīni
  • 2–3 sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 200 g rozīņu
  • 2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 2 tējkarotes karija
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 300 ml baltvīna etiķa
  • 1 glāze ūdens
  • 330 g marmelādes cukura
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

Notīrītus burkānus sarīvē. Sīpolus sagriež ripiņās. Apelsīniem norīvē miziņu un izspiež sulu. Ķiplokspiedē izspiež ķiploka daiviņas.

Katlā ielej ūdeni, iemaisa apelsīnu sulu un rīvēto miziņu, pievieno sarīvētos burkānus, sīpolus un uzvāra.

 Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, saturu ik pa laikam apmaisot. Pieber garšvielas, cukuru, sāli un vāra vēl 5–7 minūtes.

Vēl karstu čatniju lej burkās. Kad atdziest, vākus aizskrūvē un glabā vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.