Var gatavot tikai viena dārzeņa spageti, bet krāsaināk un jaukāk gan izskatīsies, gan garšos vismaz trīs krāsu dārzeņi, piemēram, cukīni, ķirbis un burkāns vai cukīni, saldais kartupelis un daikons (baltais garais redīss) un pat biete. Izvēlētajiem dārzeņiem jābūt gariem un sagriežamiem garās strēmelēs, tad diegos kā spageti.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 no minētājiem dārzeņiem, katru gatavosim atsevišķi
  • ½–1 litrs auksta ūdens
  • 1 glāze ledus gabaliņu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls

Pagatavošana

Izvēlētos dārzeņus nomizo. Tad tie jāsagriež ļoti plānās garenās šķēlēs. To var darīt ar labas kvalitātes lielo virtuves vai ar mizojamo nazi: vienu malu nogriež plakanu, tad var turpināt griezt garās plānās šķēlēs ar mizojamo nazīti.

Kad garās plānās slok- snes ir sagrieztas, tās saliek vienu uz otras un ar virtuves nazi sagriež tievos spageti.

Sagriezto dārzeņu spageti met ledusaukstā ūdenī. Ūdenim var pievienot arī ledus gabaliņus.

Pirms pasniegšanas dārzeņu spageti notecina un nosusina virtuves dvielī. Pannā ielej nedaudz olīveļļas, to uzkarsē, tad liek nosusinātos dārzeņu spageti un viļājot vai apmaisot pannā viegli apcep. Tie nedrīkst palikt brūngani. Nedrīkst arī pārkarsēt, lai dārzeņu spageti nezaudē krāsu. Pārkaisa ar nedaudz sāls.

Spageti var likt uz šķīvja, kā pagadās, vai salikt paralēli krāsainās svītrās. Sakārtotos paralēlos spageti var ātri savirpināt kā ligzdiņā.

Maigie dārzeņu spageti labi garšos ar ceptu vai grilētu jēra gaļu vai vistas fileju un grilētiem ķirštomātiņiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu