Siera kūka pati par sevi jau ir garda, bet, ja garšu vēl pastiprina ar ogu vai vaniļas mērci – bauda neaprakstāma!

Reklāma

Sastāvdaļas

Kūkas pamatnei

  • 250 g smilšu mīklas cepumu
  • 1/4 tējkarotes kanēļa pulvera
  • 125 g mīksta nesālīta sviesta
  • Sauja ķirbja sēklu un riekstu

Pildījumam

  • 425 g ķirbja biezeņa
  • 750 g krēmsiera
  • 200 g pūdercukura
  • 6 olas
  • 1/2 citrona sulas

Pagatavošana

  1. Cepumus liek blenderī, pievieno kanēļa pulveri un sasmalcina – līdzīgi rīvmaizes konsistencei. Sasmalcinātos cepumus ber bļodā, tiem pievieno mīksta sviesta gabaliņus. Samīca mīkstu, viendabīgu masu.
  2. Apaļā cepamajā formā ar noņemamu malu (23 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru atbilstoši pamatnes diametram. Cepuma un sviesta masu vienmērīgi izspaida pamatnē. Cepamo formu liek ledusskapī. Ieslēdz cepeškrāsni un uzsilda līdz 170 °C.
  3. Blendera traukā liek ķirbja biezeni un krēmsieru. Jauc, līdz veidojas vienmērīga masa. Pievieno cukuru. Nepārtraucot maisīšanu, pa vienai pievieno un iejauc olas. Pēdējo pievieno citrona sulu un turpina putot, līdz izveidojas vienveidīga masa.
  4. No ledusskapja izņem cepamo formu ar atdzesēto pamatni. Cepamajai formai no iekšpuses ieziež malu ar sviestu. Lej ķirbja un krēmsiera saputoto pildījumu. Pārber ķirbja sēklas. 
  5. Cepeškrāsnī apakšējā līmenī uz restēm liek cepešpannu, kurā ieliets ūdens. Vidējā līmenī uz restēm liek cepamo formu ar kūku. Ķirbja siera kūku cep 90 minūtes.
  6. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Tad uz nakti to liek ledusskapī, lai nobriest. Kūku griež gabalos un pasniedz. Ja vēlas, var pasniegt ar skābenu ogu mērci (avenes vai zemenes sablendē ar nedaudz pūdercukura) vai klasisko vaniļas mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.