Apelsīni piestāv Ziemassvētkiem, uz ķirbji arī labi glabājas, bet... varbūt nemaz nav tik ilgi jāgaida un šo kūku var uzcept jau šodien? Tā teikt – iemēģināšanai.

Sastāvdaļas

  • 175 g nesālīta mīksta sviesta, plus nedaudz ieziešanai
  • 175 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • 1 apelsīna smalki rīvēta miziņa
  • 225 g pilngraudu pašbriestošu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 225 g sviesta ķirbja
  • 115 g gaišo rozīņu
  • 1 apelsīna sula
  • 225 g trekna krēmsiera
  • 55 g pūdercukura
  • Garenas apelsīna miziņas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C. Apaļu cepamo formu ar noņemamu malu (ap 18 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
  2. Mīkstu sviestu un brūno cukuru liek putojamā traukā un puto, līdz veidojas gaiša, krēmīga masa. Pa vienai pievieno un pieputo olas. Pievieno norīvētas apelsīna miziņas un ieputo masā. Miltiem pievieno cepamo pulveri un kanēli. Tad tos iesijā sarīvētajā sviesta ķirbī, kuram pievienotas rozīnes un 1 ēdamkarote apelsīnu sulas. Tad ķirbja un miltu masu pievieno sviestam un olām un sajauc vienmērīgā masā.
  3. Mīklu liek sagatavotā cepamajā formā, nolīdzina virsmu un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 1 stundu. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pilnībā atdzesē. Atdzisušo kūku izņem no cepamās formas.
  4. Krēmam putojamā traukā liek krēmsieru, pūdercukuru, palikušās rīvētās apelsīna miziņas, palikušo apelsīna sulu un puto, līdz krēms ir maigs un vienmērīgs.
  5. Krēmu pārklāj pāri atdzisušai kūkai, virsu nolīdzina. Kūku rotā ar garajām apelsīna miziņas strēmelēm.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.