Maltā gaļa kopā ar ziedkāpostiem būs sātīgs ēdiens visai saimei, kas turklāt ir samērā vienkārši un ātri pagatavojams.
Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 400 g konservētu tomātu
- 1 liels ziedkāposts
- 1 mazs puravs
- 2 olas
- 1 ēdamkarote rīvmaizes
- 100 ml ūdens
- 1 tējkarote sāls
- ¼ tējkarotes melno piparu
- 1-2 tējkarotes kaltēta bazilika, timiāna un rozmarīna
Pagatavošana
Rīvmaizi ieber dziļā traukā un pārlej ar ūdeni, uzbriedina aptuveni 10 minūtes. Pievieno malto gaļu, olas, sāli, piparus un garšvielas. Pielej ūdeni un samaisa mīkstu mīklu.
To liek cepamtraukā, vidū izveidojot nelielu uzkalniņu.
Ziedkāpostus noskalo, sadala rozetēs, liek uz maltās gaļas un nedaudz piespiež.
Uzkarsē sasmalcinātus konservētos tomātus, tiem pieliek sasmalcinātu puravu, uzbārsta sāli un piparus. Maisījumu lej uz maltās gaļas (gar trauka malām).
Trauku rūpīgi pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 50 minūtes. Tad foliju noņem un turpina cept vēl 10 minūtes. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu