Burvīgi kēksiņi no veselīgajiem burkāniem. Kā punktiņu uz “i” beigās var uzlikt ogu: melleni, dzērveni, aveni vai uzkaisa sadrupinātus riekstus.
Sastāvdaļas
- 700 g burkānu
- 640 g miltu
- 400 g brūnā cukura
- 250 g sviesta
- 2 olas
- 25 g kanēļa
- 20 g cepamā pulvera
- pustējkarote sodas
- 50 ml eļļas formiņu ieziešanai
Krēmam:
- 120 g krēmsiera
- 240 g pūdercukura
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sviestu saputo ar cukuru, pieber kanēli, cepamo pulveri, iemaisa olas. Visu rūpīgi samaisa.
Mīklu liek ar eļļu ieziestās kēksiņu formās.
Cep cepeškrāsnī 220 grādos 15–20 minūtes.
Bļodā liek krēmsieru, sviestu, vaniļu un sakuļ. Pakāpeniski iekuļ pūdercukuru. Uz atdzisušiem kēksiņiem ar konditorejas maisiņu uzspiež krēma cepurītes.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu