Zemeņu liķieri var gatavot gan no dārza, gan meža zemenēm. Protams, ka meža zemenītes ir daudz aromātiskākas un liķieris gardāks
Sastāvdaļas
- 1,5–2 kg zemeņu
- 1 litrs degvīna
- 600 g cukura
- 300 ml ūdens
Zemenes sasmalcina vai sablendē. Masu liek burkā un virsū uzlej alkoholu.
Pārlietās ogas tur 3–5 nedēļas aizvākotā burkā, kura novietota siltā vietā. Burku 2–3 reizes dienā sakrata.
Sīrupam ūdeni sajauc ar cukuru un vāra, līdz izveidojas sīrupveida masa.
Sīrupu pievieno iepriekš caur marli vai sietu izkāstam degvīna uzlējumam. Visu labi samaisa un patur vēl kādu nedēļu burkā. Tad uzlējumu lej sterilās pudelēs un aizkorķē ar steriliem korķiem. Uzglabā sausā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu