Gurķi ir ar interesantu garšu. Tos pasniedz kā uzkodu. Lai saprastu, vai tie iekļūs tavā zelta recepšu kolekcijā, pirmo reizi izmēģini tikai 2–3 burkas.
Sastāvdaļas 1 litra burkai
- 600 g mazu gurķu
- 200 g jāņogu
- 3 jāņogu lapas
- 1 gabaliņš mārrutka lapas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 lauru lapa
- 2 krustnagliņas
- 6 smaržīgo piparu graudi
- 1 ēdamkarote rupjās akmens sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 glāze jāņogu sulas
- 2 glāzes ūdens
Pagatavošana
Burkas dibenā liek mārrutku un jāņogu lapas, lauru lapu, smaržīgos piparu graudus, krustnagliņas un ķiploka daiviņas. Gurķiem nogriež galus un blīvi liek burkās. Virsū uzber jāņogas.
Jāņogu sulu ar ūdeni uzvāra, pievieno sāli un cukuru, izšķīdina un verdošu pārlej pāri gurķiem.
Burkai uzliek vāciņu, pasterizē 10 minūtes un aizvāko. Burku apgāž otrādi un atdzesē.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu