Garšīgās un veselīgās ķirbju biezsulas recepti ieteica Genovefa Svjatoha no Līvbērzes. Sastāvdaļu daudzums pieskaņots 8 litru katlam.

Reklāma

Sastāvdaļas 8 l katlam

  • Ķirbis
  • 3 l ūdens
  • 4–5 apelsīni
  • 500–600 g cukura
  • 3 strīķētas ēdamkarotes citronskābes

Pagatavošana

  1. Nomizotu un no sēklām iztīrītu ķirbi sagriež šķēlēs vai palielos gabalos. Blīvi saliek katlā un pārlej ar ūdeni. Katlu liek vārīties uz straujas uguns.
  2. Apelsīnus aplej ar verdošu ūdeni un nosusina. Visiem apelsīniem norīvē miziņu un izspiež sulu.
  3. Kad ūdens ķirbju katlā uzvārījies, pieber cukuru, citronskābi, pievieno apelsīna miziņas un sulu. Turpina vārīt uz lēnas uguns 20 minūtes.
  4. Ar rokas blenderi ķirbi sablendē un iegūst biezsulu.
  5. Ķirbju biezsulu lej sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem.
  6. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu