Tiem, protams, būs atšķirīga garša no gurķiem, jo kabacim ir maigāka struktūra nekā gurķim.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg nelielu kabaču
  • 1 litrs ūdens
  • 50 g sāls
  • 30 g cukura
  • 3–4 nobriedušas dilles
  • 2–3 zariņi svaiga vai 2 tējkarotes kaltēta estragona
  • 1 ēdamkarote melno piparu graudu

Pagatavošana

  1. Kabačus nomazgā un sagriež 3 cm biezās šķēlēs. Un saliek sterilās burkās. Virsū uzliek estragona zariņu.
  2. Ūdeni uzvāra, pievieno piparu graudus, sagrieztas dilles, sāli, cukuru un izšķīdina. Tad sālsūdeni atdzesē. Atdzisušo sālsūdeni pārlej pāri kabačiem, lai tie ir pilnībā nosegti. Tur siltā vietā, līdz kabači ir ieskābuši, tad uzliek sterilu vāciņu.
  3. Burkas uzglabā vēsumā.