Kāposti ir vieni no pilnvērtīgākajiem un vienlaikus pieejamākajiem dārzeņiem. Tie ir uzturvielām bagāti: satur C un K vitamīnu, B grupas vitamīnus, karotīnu, kalciju, dzelzi, kāliju un magniju.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • vidēja izmēra kāpostgalva
  • 1 burkāns
  • 500 g maltās gaļas
  • 100 g vārītu rīsu
  • 2 olas
  • 50 g rīvmaizes
  • zaļumi pēc izvēles
  • sāls, pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Kāpostu un burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Malto gaļu sajauc ar sarīvētajiem kāpostiem, burkāniem, vārītajiem rīsiem, rīvmaizi, zaļumiem un garšvielām. Iesit olas un samīca viendabīgu masu. 

Veido kotletes un uz pannas uzkarsētā eļļā cep no abām pusēm zeltaini brūnas. 

Var cept arī cepeškrāsnī, kotletes kārtojot uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu