Klasiska ātrā uzkoda ar kūpinātu (vai arī mazsālītu) lasi un svaigo sieru, ļoti garda kā uzkodām, tā arī pasniegšanai viesiem.

Reklāma

Lavašs ar kūpinātu lasi un gurķi, 6 porcijas

  • 1 lavaša loksne
  • 350 g kūpināta laša
  • 1 paciņa svaigā siera
  • 1 garais gurķis
  • sauja sakapātu diļļu

Pagatavošana

Gurķi nomizo un sagriež īsos salmiņos. Lasi sagriež sīkos gabaliņos.

Izklāj lavaša loksni. 

Apziež ar svaigo sieru, virsū izkaisa laša gabaliņus, pēc tam gurķa gabaliņus, uzbārsta dilles. 

Tad lavašu uzmanīgi sarullē. Rullīti pārgriež uz pusēm, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm. 

Pēc tam izņem un sagriež mazākos gabaliņos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu