Mūziķis un dziesmu rakstnieks Jānis Irbe laidis klajā jaunu studijas albumu "De ja vu", kas seko 2019. gadā izdotajam debijas ierakstam "Kas aizņēmis mūsu prātus".

Reklāma

Albums ierakstīts laika posmā no 2019. - 2023. gadam. Dažu dziesmu ieraksts jau aizsākas debijas albuma ieraksta sesijas laikā ap 2016. gadu. 

""De ja vu" var skaidrot kā tādu mūsdienu dzīvi, kad šķiet, ka ir notikumi, kas jau bijuši un alkal atkārtojas no jauna," preses paziņojumā raksta Irbe. 

Jānis Irbe "De ja vu".

Albuma noformējumu veidojis Raimonds Vindulis. Jānim šis noformējums uzreiz iekrita acīs, jo tas piestāvēja "De ja vu" tēmai. Noformējuma centru var iztēloties kā sasietu asinsvadu, kuram apkārt ir aplis - de ja vu, kas simbolizē atkārtošanos. 

Albuma mūzikas un teksta autors pamatā ir Jānis Irbe, izņēmumi ir dziesmas "Auto" (grupas "Zig zag" kaverversija) un "Dekorācija" (Jāņa Dubava muzika un teksts). Izņēmums ir arī dziesma "Kad tukši vārdi", kuras pirmsākumi nāk no savlaik kopīga projekta ar Andri Rozebergu. Andris sarakstīja dziesmas pirmo versiju, kurai nebija balss melodija un teksts. Jānis Irbe šo dziesmu vēlējās pabeigt un izveidoja jaunu aranžējumu, papildinot to vēl ar citām idejām, kā arī balss melodiju un tekstu, līdz nonāca pie albuma versijas. Albumu pamatā iespēlējis un iedziedājis - Jānis Irbe (bass, bungmašīna, perkusijas, elektrīskā un akustiskā ģitāra, mandolīna). Jaunajā albumā (tā pat kā debijas) piedalās arī Jānis Dubavs - elektriskā ģitāra un piebalsis (3., 6., 7., 12. dziesma), Patriss Valdemārs - taustiņi (3., 6. dziesma), Kristina un Paula Irbes - balss, piebalss (5. dziesma), Alina Melngaile - balss (10. dziesma).

Ieraksts pamatā veikts Jāņa Irbes mājas studijā, kā arī ir dziesmas,  kuras ierakstītas studijā "SKAN" Jāņa Dubava vadībā. Albumu miksējis un māsterējis Jānis Irbe (izņēmums ir 7. dziesma - miks / māsters - Jānis Dubavs). 

Noklausies albumu!

Izdots ir arī jauns videoklips dziesmai "Trīs gadus". Tā autors un galvenās lomas atveidotājs ir Krišjānis Pleiko. Videoklipā apslēpts kāds tematisks simbols, kas vienos arī nākamos šī ieraksta video savā starpā.

Šī gada augustā Jānis izdeva arī debijas albumu "Kas aizņēmis mūsu prātus" vinila platē. Plate tika ražota Vācijā, bet vāciņi Latvijā.

Mūziķis Jānis Irbe mūzikā sevi pieteica 2015. gadā ar singlu "Paskaties". 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.