Rukolas lapiņām ir nedaudz pikanta, piparota garša ar pavisam maigu rūgtumiņu pēcgaršā. Rukola sader ar spinātiem, visu veidu salātlapām, tomātiem un sieru. Rukolas lapiņas var izmantot arī dažādu gardu maizīšu, pastas pagatavošanai, ceptu un grilētu dārzeņu pildījumos un smūtijos.
Rukolas pikantās lapiņas pozitīvi ietekmē gremošanas sistēmu, tās stimulē šķidruma izvadīšanu no organisma. Tāpēc šo augu iesaka tiem, kas vēlas samazināt svaru, jo tas palīdz sakārtot vielmaiņas traucējumus. Turklāt šajās lapiņās ir ļoti maz kaloriju (100 g tikai 25 kcal). Salīdzinot ar salātlapām, rukolā ir vairāk C un A vitamīna, dzelzs un kalcija.
Sastāvdaļas
- 500 g spageti makaronu
- 2 saujas rukolas
- 200 g fetas siera
- 100 ml saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes ciedru riekstu vai valriekstu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- Ķiploka daiviņa
- Pustējkarote maltu melno piparu
- Tējkarote sāls
Pagatavošana
Makaronus izvāra mīkstus lielā ūdens daudzumā, kam pievienotas pāris ēdamkarotes augu eļļas, tas nodrošinās, ka makaroni nesaķeps.
Nokāš un pievieno saldo krējumu, olīveļļu, smalki sakapātu ķiploka daiviņu, gabaliņos sagrieztu fetas sieru, sāli un piparus. Samaisa. Daļu rukolas sakapā un iecilā ēdienā.
Kārto uz šķīvja, pārkaisa ar rukolu un sakapātiem, apgrauzdētiem riekstiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem