Skābeno dzērveņu ābolu ievārījumu pasniedz ar gaļas ēdieniem, putraimu desu, kartupeļu vai citām pankūkām, balto sieru un biezpienu. 


Reklāma

Sastāvdaļas


  • 2 kg dzērveņu

  • 1 kg ābolu

  • 1 kg cukura

  • ½ kanēļa standziņas

  • 1 tējkarote smalki rīvētas citrona miziņas

  • 10 krustnagliņas

  • 5 smaržīgie pipari


Pagatavošana

Dzērvenes saspaida ar koka stampiņu, liek katlā, pievieno cukuru un vāra, līdz veidojas bieza masa.


Ābolus nomizo, sagriež 4 daļās, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītes pievieno dzērveņu masai. Pievieno kanēli, citrona miziņu, krustnagliņas un smaržīgos piparus. 

Vāra vēl 10 minūtes, tad karstu ievārījumu pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu