Šī ir klasiska kabaču laika recepte, kas lieliski papildinās ziemas krājumus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg kabaču
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg sīpolu
  • 2–3 paprikas
  • 1 litrs tomātu mērces

Pagatavošana

Kabačus, papriku un sīpolus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Visu liek katlā un pārlej ar tomātu mēr­ci. 

Sautē uz lēnas uguns 1–1,5 stundas, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg. 

Beigās pievieno sāli, maltus piparus, etiķi pēc garšas. 

Karstu masu pilda iepriekš cepeškrāsnī izkarsētās burkās un cieši aiz­vāko. Apgāž ar vāciņiem uz leju un ļauj atdzist.

Dārzeņi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem