Povidla - ievārījums, ko gatavo no augļu biezeņa. Ja povidlu plānā kārtiņā izklāj cepamajā pannā uz cepampapīra, izlīdzina plānā kārtiņā un pakaltē, iegūst elastīgu ogu masu - pastilu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg gatavu dzelteno Kaukāza plūmju
  • 100–500 g cukura
  • Šķipsna kanēļa vai krustnagliņas aromātam

Pagatavošana

1. Nomazgā un pārlasi plūmes, ber katlā, pielej nedaudz ūdens un karsē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz plūmes ir gatavas. Plūmju masu atdzesē. Masu var izberzt caur sietu vai kauliņus izņemt ar rokām. 

Masu sablendē, lai iegūtu viendabīgāku tekstūru.

2. Liec plūmju biezeni katlā vai cepamtraukā (ja cepsi cepeškrāsnī). Vāri uz lēnas uguns 1–1,5 stundas, laiku pa laikam maisot, īpaši, kad masa sāk biezēt. Var arī cept 160 °C cepeškrāsnī, ik pa laikam apmaisot, lai novērstu piedegšanu.

3. Karstu povidlu pildi sterilizētās burkās, aizvāko un apgriez uz vāka, lai veidotos vakuums. Atdzesē. Uzglabā sausā un vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem