Viegla un garda zupiņa, vārīta uz dārzeņu buljona bāzes. Ja vēlas ko sātīgāku, zupai var izmantot arī iepriekš sagatavotu vistas buljonu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 l dārzeņu buljona
  • 500 g maltas vistas gaļas
  • 1 kārba konservētu balto pupiņu
  • 1 kārba konservētu sarkano pupiņu
  • 1 liels burkāns
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 1–2 ēdamkarotes rīvētas citrona miziņas
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

Burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo. Burkānu sarīvē skaidiņās, sīpolus pārgriež uz pusēm.

Katlā uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas, liek burkānus un pasautē dažas minūtes. Pievieno sīpolus un caur spiedi piespiež ķiplokus. Sautē vēl pāris minūšu. Pielej buljonu un uz mazas uguns vāra 5–7 minūtes.

Tikmēr maltajai gaļai pieliek krējumu, olu, sāli un piparus, rūpīgi samaisa un izveido frikadeles. Liek buljonā un karsē aptuveni 5 minūtes. Pievieno notecinātas pupiņas un uz lēnas uguns vāra kādas 5 minūtes.

Pētersīļus sajauc ar rīvētu citrona miziņu un olīveļļu. Zupu lej šķīvjos, katrā ieliek nedaudz pētersīļu maisījuma.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu