Ir īstais laiks savākt neatvērušos pieneņu pumpurus un gatavot pikantus viltotos kaperus. Ziemā tie ir lieliska piedeva siltajiem ēdieniem.
Vajadzēs:
- 2 glāzes pieneņu pumpuru
- 0,5 l ūdens
- 2 smaržīgo piparu graudiņi
- 3 melno piparu graudiņi
- ēdamkarotes ābolu etiķa
- tējkarote sāls
- tējkarote cukura
Savāc stingrus, vēl neatvērušos pieneņu pumpurus, notīra kauslapiņas un nokniebj kātiņa galu.
Lai nebūtu rūgteni, pirms marinēšanas blanšē.
Sagatavo aukstu ūdeni ar ledus gabaliņiem. Pumpuriem uzlej tikko vārītu ūdeni, pēc divām minūtēm notecina sietiņā un strauji atdzesē ledusaukstajā ūdenī, pēc tam sietā notecina.
Gatavo marinādi: ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi, samaisa un atdzesē. Tikmēr mazās burciņās pilda pieneņu pumpurus tā, lai līdz trauka augšpusei paliek divi centimetri, un ielej siltu marinādi. Burciņas pasterizē +85 °C piecas minūtes, pēc tam izņem no katla un aizskrūvē. Vēsumā labi glabājas līdz nākamajai ražai.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem